СКАНДИНАВИЯ – МАГИЯТА НА СЕВЕРА!!Пътешествие с автобус през юли 2019!!


Дестинация:

Престой:   15 дни / 12 нощувки

Транспорт: Автобус

Оферта №: 30055


Цена: 2 195 лв.


СКАНДИНАВИЯ – МАГИЯТА НА СЕВЕРА

 

По маршрут: СОФИЯ – ЗАГРЕБ – НЮРНБЕРГ – РОЩОК – ферибот – ГЕДСЕР – МАЛМЬО – ГРЕННА – СТОКХОЛМ – ферибот TALLINK SILJA LINE – ХЕЛЗИНКИ – ферибот TALLINK SILJA LINE –  СТОКХОЛМ – ОСЛО – автобус и ферибот – ЗЬОГНЕ ФИОРД – БЕРГЕН – ОСЛО – ГЬОТЕБОРГ – ХЕЛЗИНГБОРГ – ферибот – ХЕЛЗИНГЬОР – КРОНБОРГ – КОПЕНХАГЕН – БЕРЛИН – ПРАГА – ГЬОР – СОФИЯ

                              15 дни / 12 нощувки в хотели, 12 закуски, 2 нощувки в каюта на ферибот

                                                                програма без нощни преходи

Дата: от 18 юли до 01 август 2019 г.

1 ден –  София – Загреб

Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “Ал. Невски”. Пристигане в Загреб.  Вечерна разходка из Старата част. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 денЗагреб – Нюрнберг

Закуска.  Отпътуване за Германия. Пристигане късния следобед в Нюрнберг столицата на Франкония. Туристическа програма, включваща разходка по Кьонигщрасе, която отвежда до живописната стара част и главния площад Хауптмаркт. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден – Рощок – ФЕРИБОТ – Гедсер – Малмьо

Закуска. Отпътуване за Рощок. Качване на ферибот следобед. Пристигане на датския бряг при Гедсер. Продължаване за Малмьо, преминавайки по моста „чудо” с обща дължина 16 км, свързващ Дания и Швеция и е един от най – мащабните инфраструктурни проекти в европейската история. Пристигане и настаняване в хотел в Малмьо. Нощувка.

4 ден – Малмьо – Гренна – Стокхолм

Закуска. Разглеждане на града – музей Малмьо – сградата на Кметството и площадът Стор-торгет. Отпътуване за Стокхолм с попътна спирка за почивка в Гренна – селище, живописно разположено на брега на езерото Ветерн, запазило старинни традиции за производство на захарни изделия. Пристигане в Стокхолм, кацнал върху 14 острова на езерото Меларен, което маркира началото на архипелаг от 24 000 острова. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден – Стокхолм – ФЕРИБОТ – Хелзинки

Закуска. Туристическа програма в Стокхолм – старата част на града, Музеят Ваза, съхранил възстановен кораб и Скансен – най – големият Етнографски музей на открито в Швеция. По желание разходка с корабче по каналите на града. В 17.00 ч. отпътуване с ферибот за Финландия. Нощувка във външна каюта с прозорец.

6 ден – Хелзинки – ФЕРИБОТ – Стокхолм

Пристигане във финландската столица Хелзинки, чиито жители са известни като едни от най -образованите, най – добре облечените, най-добре нахранените и най – добре живеещите в света. По време на туристическата програма ще видите сградата на Финския парламент и Руската православна катедрала. Свободно време. В 17.00 ч. отпътуване с ферибот обратно за Швеция. Нощувка във външна каюта с прозорец.

На борда на елегантния кораб TALLINK SILJA LINE, ще имате възможност да направите едно интересно пътуване между Стокхолм и Хелзинки, да се докоснете до колоритна атмосфера и да се разходите под стъкления покрив на дългата 142-метрова корабна галерия, от двете страни, на която има магазини, кафенета и ресторанти. На разположение на пътуващите са конферентна зала, детски кът, нощен клуб, дискотека, казино, спа-център, сауна, джакузи и басейни, а между отделните нива има удобни асансьори. На борда на кораба има 896 каюти с общ капацитет 2852 пасажери, като всяка каюта разполага с гардероб, климатик, радио, собствен санитарен възел с баня и сешоар. Всичко това, съчетано с професионалното обслужване на любезния персонал, е отлична предпоставка за едно изживяване, което ще ви остави приятни спомени.

 

7 ден – Стокхолм – Осло

Пристигане сутринта в Стокхолм. Време за разходка до обяд. Продължаване за норвежката столица Осло. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

8 денОсло – екскурзия с автобус и ФЕРИБОТ до Зьогне фиорд – Берген

Закуска /сух пакет/.  Рано сутринта отпътуване с автобус за вълнуващата еднодневна екскурзия до Зьогне фиорд /включена в пакетната цена/ – най – дългият фиорд в Норвегия. Пътуването е с ферибот по тесните ръкави на фиорда, което ще ви предложи спиращи дъха гледки – величествени планински масиви и стръмни зелени склонове. Продължаване в посока втория по големина град в Норвегия – Берген.  Настаняване в хотел. Нощувка.

9 денБерген – Осло

Закуска. Начало на туристическа обиколка в центъра на Берген, която включва квартала на немските търговци Бриген, известен с дървените си къщи, рибния пазар, както и крепостта Бергенхус.  Свободно време за разходка или по желание изкачване с железницата Фльойбанен до връх Флойен от където се разкрива прекрасна гледка към намиращия се в ниското град. В ранния следобед отпътуване за Осло. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

10 денОсло – Гьотеборг

Закуска. Туристическа програма в Осло – сградата на Кметството, главната улица на града Карл Йохангате, отвеждаща до Кралския дворец. Свободно време с възможност за посещение на музея на викингите, музея Кон-Тики и музея Фрам. В 16.00 ч. – отпътуване за втория по големина град на Швеция – Гьотеборг. Настаняване в хотел. Нощувка.

11 денХелзингборг – ФЕРИБОТ – Хелзингьор – Кронборг – Копенхаген

Закуска. Разглеждане на забележителностите на Гьотеборг, наричан “Врата към северна Европа”. Особено очарование му придават многото канали, паркове и цветни градини. Отпътуване за шведския град Хелзингборг – модерен град с древна история. Символът на града е високата кула Кернан /XI в./, един от най-важните средновековни паметници в Швеция с чудесна гледка към цялата местност. Кратка туристическа програма и преминаване с ферибот на датска територия при Хелзингьор. Продължаване за Копенхаген с попътно разглеждане на замъка на Хамлет в Кронборг. Пристигане в датската столица и настаняване в хотел. При възможност вечерна разходка с корабче по каналите на Копенхаген или посещение на увеселителният парк Тиволи. Нощувка.

12 ден – Копенхаген – Гедсер – ФЕРИБОТ – Рощок – Берлин

Закуска. Туристическа програма в датската столица – „Малката Русалка”, мълчаливо приседнала,  сякаш току- що излязла от приказката на Ханс Кристиан Андерсен, фонтанът Гефион, Кралският дворец, Националният музей, дворецът Кристиансборг, приютил  Датския парламент, Старата фондова борса, Кралският театър. В ранния следобед отпътуване за Гедсер. Качване на ферибот за Рощок. Пристигане и продължаване за Берлин. Нощувка.

13 ден – Берлин – Прага

Закуска. Туристическа програма в Берлин – град на вече несъществуващата „Берлинска стена” и на внушителната Бранденбургска врата.  Разглеждане на историческия център със сградата на Райхстага, красивите площади Жендарменмаркт  и Александерплац. По желание посещение на известния Пергамонмузеум. Отпътуване за Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.

14 ден Прага – Гьор

Закуска. Пешеходна обиколка – Старе место, Кметството с астрономическия часовник Орлой, улица Целетна, Карлов мост. Отпътуване за Гьор. Създаден през 5 в.пр.н.е. Гьор през вековете достига статут на едно от най-важните градски средища в пределите на Унгарското кралство. Разположението на града на пътя свързващ Виена с Будпеща предопределя неговото развитие. Днес той е най-големият град в северозападна Унгария и със своя добре запазен старинен център се е превърнал в привлекателна дестинация за много туристи. Настаняване в хотел. Нощувка.

15 ден –  Гьор – София

Закуска. Пристигане в София около полунощ.

 

ЦЕНА: 2195 лв.

 

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: отстъпка 120 лв. при сключване на договор и внасяне на депозит до 21.02.2019 г.

 

Пакетната цена включва: транспорт с автобус, 12 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Загреб, 1 – в Нюрнберг, 1 – в Малмьо/околности, 1 – в Стокхолм, 2 – в околностите на Осло, 1 – в района на Берген, 1 – в Гьотеборг/околности, 1 – в Копенхаген, 1 – в Берлин, 1 – в Прага, 1 – в Гьор, 2 нощувки във външна каюта с прозорец за 4 – ма на ферибота Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм с TALLINK SILJA LINE, фериботни такси на предвидените пътувания с ферибот, екскурзията с автобус и ферибот до Зьогне фиорд, водач от агенцията, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута.

Пакетната цена не включва: входните такси за посещаваните туристически обекти, разходката с корабче по каналите на Стокхолм, Копенхаген и с железницата Фльойбанен до връх Флойен.

Доплащане за:

  • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 20 лв., над 65 г. – 30.00 лв., над 70 г. – 40 лв.
  • единична стая – 760 лв.
  • ползване на каюта за 2 – ма – 210 лв. на турист общо в двете посоки
  • бакшиши за шофьори и екскурзовод

Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни в тройна стая – 210 лв.

3-ти възрастен на допълнително легло – 150 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Практически съвети (препоръки), които биха направили пътуването по – удобно и по – комфортно:

  1. По време на пътуването по фиордите ще Ви бъдат необходими връхна дреха (яке), дъждобран и затворени обувки.
  2. Препоръчително е да разполагате с по–малка пътна чанта или куфар, в които ще вземете най–необходимите Ви вещи за двудневното пътуване с ферибот (Стокхолм – Хелзинки). Това се налага поради факта, че няма да имате достъп до останалата част от багажа си.
  3. Всяка каюта разполага с гардероб, климатик, радио, собствен санитарен възел с баня и сешоар). На разположение на пасажерите са конферентна зала, детски кът, нощен клуб, дискотека, казино, спа център, джакузи и басейни, а между отделните етажи има удобни асансьори.
  4. Препоръчваме обмяната на местна валута (датски, шведски и норвежки крони) да се направи в България, преди отпътуване – курсът е по-изгоден, а и спестявате време.
  5. Новите правила за тежестта на автобусите при преминаване през скандинавските страни налагат да ограничим килограмите на личния ви багаж до 25 кг на турист.
  6. Моля, имайте предвид, че водата във всички скандинавски страни е питейна и в автобуса се продава българска минерална на приемлива цена, ето защо не е необходимо запасяването с вода от България.

 

Информация за входните такси: Стокхолм – Музей Ваза – в музея е експониран възстановен боен кораб от 17 в., вход за възр. – 150 SEK, вход свободен за деца до 18 г., етнографски музей на открито Скансен – за месец юли вход за възр. – 220 SEK, пенсионери – 190 SEK, деца 4-15 год. – 60 SEK, за групи от мин. 10 тур. – 190 SEK, разходка с корабче – ~ 150 SEK

Осло – Музей на викингите – в музея са изложени три викингски кораба, открити в района на Ослофиорд – 100 NOK, деца до 18 г. – безплатно, пенсионери – 80 NOK, за групи от мин. 10 туристи – 50 NOK, Музей Фрам – основна експозиция е полярния изследователски кораб Фрам, с който са плавали Ф. Нансен и Р. Амундсен: вход за възрастни – 120 NOK, деца, ученици и студенти – 50 NOK, пенсионери – 90 NOK, при група /мин. 15 туристи/ – 80 NOK, Музей Кон-Тики – музеят предлага различни експонати, свързани с живота на изследователя Тур Хейрдал – 120 NOK, деца 6-15 г. – 50 NOK, пенсионери – 90 NOK, при група /мин. 10 туристи/ – 80 NOK

Берген – железницата Фльойбанен до връх Флойен – 120 NOK, пенсионери – 60 NOK, деца от 4 до 15 г. – 60 NOK Гьотеборг  – по желаниe: Музей на изкуствата – за възрастни – 60 SEK, за младежи до 25 г. – безплатно

Хелзингборг – Кулата Кернан – 50 SEK, деца 18 г. – безплатно, при група /мин. 10 туристи с предварителна резервация/ – 30 SEK, Кронборг – замъкът на Хамлет – 95 DKK, деца до 18 г. – безплатно, студенти – 85 DKK, за група мин. 10 туристи – 85 DKK, деца – 65 DKK, Копенхаген – Национален музей – разделен на сектори като история и етнография на Дания и антично изкуство: възрастни – 95 DKK, деца до 18 г. – безплатно, Дворец Кристиянсборг – тук е Датският Парламент – вход безплатен, вход за руините на замъка – 60 DKK, деца до 18 г. – безплатно, студенти – 50 DKK, при група /мин 10 туристи/ – 50 DKK, кралски помещения – 95 DKK, за групи 85 DKK/, Комбиниран билет за руините, апартаментите и конюшните – 160 DKK, деца до 18 г. – безплатно, студенти – 140 DKK Тиволи – увеселителен парк – за възрастни – 350 DKK, деца до 7 г. – безплатно

Берлин – Пергамонмузеум – интерес представлява раздел Гръцка и Римска античност с Пергамския Олтар от 180-160 пр. Хр. – 19.00 EUR, студенти – 9.50 EUR, деца до 18 г. – безплатно

Прага – Круиз по р. Вълтава (продълж. 1 часа) – ~16-18 ЕUR, слушалки за обиколката на Прага – 2.50 ЕUR

Информация за паричните единици на посещаваните страни:

Дания: DKK (датска крона) – 10 DKK = ~2.62 лв.

    Швеция: SEK (шведска крона) – 10 SEK = ~1.88 лв.

         Норвегия: NOK (норвежка крона)– 10 NOK = ~2.06 лв.

Чехия: CZK (чешка крона) – 100 CZK = ~7.54 лв.

                                       Унгария: HUF (форинт) – 1000 HUF = ~ 6.33 лв.

 

Екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!

Използвани транспортни средства по програмата: • автобус

02 953 36 72
[email protected]
0888 362 612
0884 660 690

С използването на сайта автоматично приемате използването на "бисквитки". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close