Речен круиз из Португалия – далеч от отъпканите маршрути!!!


Дестинация:

Престой: 8 дни/ 7 нощувки

Транспорт: самолет / кораб

Оферта №: 31453


Цена: от 2 734 лв


         

Речен круиз из Португалия

8 дни/ 7 нощувки

Дата на заминаване:

11.11.2019 – 18.11.2019

 

Речен круиз по река Доро с включени 7 вълнуващи екскурзии, винени дегустации, фламенко и фадо шоу, пълен пансион и напитки

Програма
1 ден /11.11.2019/
Настаняване на речния кораб във Вила Нова де Гая, който се намира на срещуположния бряг на река Доро, срещу Порто. Корабът отплава привечер към Билетос, където ще нощуваме.

2 ден /12.11.2019/
След закуска се отпуснете на откритата палуба или в панорамния бар и се насладете на красивата панорама по двата бряга на р.Доро, докато персоналът се грижи за пълния ви комфорт и подготвя коктейл за добре дошли. Днес е първата ви спирка и ще посетите местна винарна, разположена в сърцето на винения район Доро. Там ви очакват кулинарни изкушения от местната кухня. Връщайки се на борда ще имате вечеря и фолклорна програма. Тази нощ нощувате в Пиняо, където ще посетите местната жп станция. Нейните стени са покрити с керамични плочки в синьо, бяло и жълто, стил наричан в Португалия азулежу. Старата гара се е превърнала в историческа забележителност, представяйки сцени от гроздобера, важен отрасъл за местната икономика още от древни времена.

3 ден /13.11.2019/
Тази сутрин се отправяте на екскурзия до Кастело Родриго, едно от 12-те исторически селища на Португалия. Разхождайки се из тесните средновековни улици, вниманието ви ще грабнат красивите фасади и прозорци, изградени в мануелиньо – пищно орнаментиран стил с морски мотиви, характерен за късната готика в Португалия от началото на 16 век. Стилът е вдъхновен от Великите географски открития по времето на крал Мануел I. Тогава тук има еврейска общност, спасила се от инквизицията, която изгражда местната синагога. През вековете на територията на този малък град са живели мирно християни, евреи и араби, създавайки една интересна мултикултурна хармония, до която ще се докоснете. Ще видите и крепостта Родриго, чийто основи са поставени още от римляните, а крепостните стени са издигнати през 9 век от Алфонсо IX.
Тази вечер ви очаква празнична капитанска вечер на борда.

4 ден /14.11.2019/
Днес сте в Испания и ще посетите красивия университетски град Саламанка, разположен в района Кастиля и Леон и обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. Основан от келти, окупиран от римляни и араби, през 12 век той става християнски. Университетът на Саламанка, е създаден през 1218 г. от крал Алфонсо IX и е най-старият на иберийския полуостров, който функционира и до днес.
Обитаван през вековете от принцове, крале и архиепископи, градът забогатява и днес е истински музей на открито с впечатляващи архитектурни и исторически шедьоври и не случайно е наречен „историческото лице на Испания“. Освен това в града учат хиляди студенти от цял свят, което му придава космополитен характер. През 2002 г. Саламанка беше избрана за европейска столица на културата.
Ще имате обяд, по време на който ще гледате горещо фламенко шоу.
После ви очаква разходка, започвайки от главния площад – плаза Майор, изграден през 18 век и използван някога за кориди. Следва Къщата с раковините, готическа сграда от 1493 г., символизираща брака между две знатни фамилии, чиито хералдически символи – раковините и лилиите украсяват фасадата. Ще минете и край университета, чиято фасада е украсена в богатия стил платареско. Срещу входна такса може да разгледате класните стаи и бароковото патио. Последната ви спирка е Новата катедрала, построена между 1513 и 1733 г. в готически стил, на мястото на старата от 12 век. После се връщате на кораба, който ни очаква в Барка д`Алва, за да опитате вкусно португалско барбекю.

5 ден /15.11.2019/
Тази сутрин ще плавате от Барка д`Алва до Фоз Тавора, от където е организирана екскурзия до Ламего. Но преди това ви очаква дегустация на прочутия португалски портвайн в местна винарна.
Ламего е исторически град, малък, пъстър и чаровен. Местната катедрала, построена през втората половина на 18 век върху много по-стар параклис, е прекрасен пример за португалския барок. Издигната на хълм, катедралата има впечатляваща стълба с около 700 стъпала, декорирана със сини и бели плочи, която се спуска към града. Светилището на Девата е най-важното място за поклонения в Португалия. Пилигримите започват да идват в града още през 14 век при малък параклис, посветен на Свети Естевао. През 16 век се взима решение за построяване на нова църква, върху стария параклис, който вече бил в руини. Местния архиепископ донася образа на Девата Лечителка от Рим и мястото веднага добива популярност. През 18 век започва да се гради и светилище, което е завършено два века по-късно. Ламего е и истински гастрономически рай, известен със своите bola de Lamego – хляб пълен с пушена шунка, печено яре на фурна, местните кейкове и прочутото газирано вино Рапосейра. Така че, използвайте свободното си време да опитате част от тези деликатеси. Корабът нощува в Песо да Регуа.

6 ден /16.11.2019/
Днес ви очаква екскурзия до двореца и градините Матеус, построени през 1745 г. Той е част от културната фондация Каса де Матеус, която се грижи за неговата реставрация, проучва дворцовите архиви и организира културни събития, като концерти и летни фестивали. В двореца ще видите красиво издяланите кестенови тавани, библиотеката с ценни книги, параклиса с дървен олтар от 17 век и сребърни реликварии от 18 век, португалска, френска и английска мебел от 17 и 18 век, както и картини от същия период. След това ще имате свободно време, за да се разходите из красивите му градини. По обратния път към кораба ще се полюбувате на ширналите се лозя, а после ще отплавате към Порто, за да видите залеза при края на Доро, където устието на реката се влива в Атлантика. Тази вечер на борда, като завършек на изпълнения с впечатления и преживявания ден, ви очаква представление на фадо, типична португалска музика, която се изпълнява от певец или певица, в съпровод на акустична китара. Фадото е неповторимо съчетание от любов, музика, чувства и копнеж по непостижимото – всичко това оставя впечатлението, че изпълнителят е докоснат от Бога. Следващите две нощи нашият кораб ще бъде във Вила Нова де Гая, от където се разкрива прекрасна гледка към Порто.

7 ден /17.11.2019/
Разпрострян по бреговете на Доро, Порто винаги е бил неразривно свързан с реката. Началото поставили келтите, последвани от римляните, които винаги избирали добрите пристанища. Градът достига разцвет през 15 и 16 век, благодарение на моряците, рибарите, търговците и корабостроителите, които допринасяли за португалските морски пътешествия. През 18 век Порто дава името си на едно от най-добрите вина в света – портвайна.
Днес ще се впуснете из пъстрия лабиринт от къщи и улички, за да откриете неговите барокови църкви и сгради с колонади от Каиш да Рибейра до Алфандега. Ще пресечете железния мост, построен през 19 век от школата на Густав Айфел, за да се отправите към елегантните вили и имения, разположени близо до Атлантическия бряг във Фоз. Някога рибарско селище, днес той е място за летни резиденции на богатите местни фамилии.
Няма да пропуснете да опитате и прочутия портвайн, посещавайки местна винарна.
След обяд на борда ще се отправите към Гимараеш, включен в листата на ЮНЕСКО за световно културно наследство през 2001 г. Създаден още в праисторически времена, градът придобива голямо значение през Средновековието. През 10 век графинята на Мумадона изгражда манастир на това място, който довежда нови заселници в района и тя решава да построи и замък. Исторически градът и замъкът играят важна роля в борбата за независимост на Португалия. През 1128 г. португалците спечелват битката при Гимараеш и обявяват своята независимост от Испания. Градът става център на страната за десетилетия. Днес, дори и малък, Гимараеш гордо разказва за своето минало и пази своята история и традиции. Ще се разходите из средновековните улици и площади, и ще си направите снимки пред дома на последната кралска династия – дуковете на Браганса, които са управлявали страната от 1640 до 1910 г., когато е провъзгласена републиката. /Може да се посети срещу входна такса на място/.

8 ден /18.11.2019/
Тази сутрин се сбогувате с вашите любезни домакини и е време да се подготвите за отпътуване.

Цени за резервации до 11.04.2019 г.

Палуба Човек в двойна каюта Единична каюта
Средна палуба 2734 лв. 3224 лв.
Горна палуба 2930 лв. 3420 лв.
Горна палуба – суит 3126 лв.

На кораба няма тройни каюти. Единичните каюти са ограничен брой.

Цената включва:

 • 7 нощувки на речния кораб MS Douro Spirit 4*+;
 • 7 закуски, 6 обяда и 7 вечери на борда или в ресторанти по време на екскурзиите;
 • Напитки: вода, кафе и чай по време на обяд; безалкохолни напитки и вино по време на вечеря;
 • Екскурзия до местна винарна с обяд;
 • Посещение на старата гара в Пиняо;
 • Автобусна екскурзия до Кастело Родриго;
 • Целодневна екскурзия до Саламанка с обяд;
 • Фламенко шоу в Саламанка;
 • Обиколка на Ламего с дегустация на портвайн;
 • Автобусна екскурзия до замъка и градините Матеус;
 • Обиколка на Порто с дегустация на портвайн;
 • Автобусна екскурзия до Гимараеш;
 • Фадо шоу на борда;
 • Фолклорна вечер на борда;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на Мондиал;
 • Тур мениджър от Аполо

Цената не включва:

 • Бакшиши
 • Самолетни билети
 • Слушалки по време на екскурзиите – 10 лв. – заявява се от България

Информация за речен кораб Douro Spirit
Корабът е конструиран през 2011 г., следвайки най-модерните тенденции. Разполага с 4 палуби. Най-горната палуба е с открита тераса със шезлонги, малък басейн и бар.

Каютите са разположени на втора и трета палуба, където има панорамен бар, рецепция и магазин за подаръци. На основна палуба се намират ресторант, фитнес и стая за масажи.
Корабът предлага с 64 елегантни каюти с френски панорамни прозорци, климатик, ТВ, телефон, сейф, баня, сешоар.

И още…

 • Корабът е категоризиран с 4+ звезди
 • Дължината му е около 80 м
 • Корабът се отличава с модерен дизайн и комфортна обстановка
 • Лоби барът е с големи панорамни прозорци, през които може да се наблюдават красивите гледки, докато корабът плава
 • Ресторантът е разположен на най-долната палуба и обикновено се предлагат ястия от португалската, средиземноморска и интернационална кухня
 • На долната палуба се намират още и фитнес залата, салона за красота и стая за масажи
 • На средната палуба са разположени само каюти
 • На горната палуба, пространството е използвано както за каюти, така и за рецепцията, бара и за салона
 • На четвъртата най-горна палуба, или откритата палуба, ще намерите тераса с шезлонги и басейна
 • Основното предимство на кораба и каютите е, че всички каюти са с френски прозорци, които се отварят!
 • Стандартните каютите са 14 кв. м., а суитите на горна палуба – 20 кв. м.
 • Всички каюти разполагат със собствена баня с душ, климатик, телевизор, гардероб

Условия:
Резервации се приемат с авансово плащане от 500 лева на човек.
Втори аванс от 800 лева се дължи до 01.05.2019
Пълно плащане до 15.09.2019
Корабът не предлага настаняване в тройни каюти и не дава намаления за деца.
При метеорологични проблеми е възможна промяна в местата и часовете на спиране на кораба, както и промяна в последователността на екскурзиите.
Eкскурзиите се провеждат с превод на български език.
Минимален брой участници в пътуването – 50 броя.
Дата за потвърждаване на круиза 01.09.2019
Необходими документи: валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.
Ваксинации: по дестинацията не са необходими ваксинации.
Часовете на пристигане и отпътуване са примерни. Възможни са промени.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100001730
Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗАД Мондиал.
Агенцията предлага допълнително самолетни билети, необходими за пътуването.

02 953 36 72
[email protected]
0888 362 612
0884 660 690

С използването на сайта автоматично приемате използването на "бисквитки". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close