АЛЕНИТЕ ПЛАТНА И БЕЛИТЕ НОЩИ НА ПЕТЕРБУРГ!!


Дестинация:

Престой: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Оферта №: 29073


Цена: 2 539 лв.


АЛЕНИТЕ ПЛАТНА И БЕЛИТЕ НОЩИ НА ПЕТЕРБУРГ!!

 

(самолетна  програма  от София и от Варна)

 

21.06 – 28.06.2019

 

Празника „Алые паруса“ е едно зрелищно събитие и истинска гордост за жителите на Петербург. Всяка година в най-тъмната част, на най-дългата нощ, в периода на белите нощи Санкт Петрбург изпраща своите абитуриенти Алените платна подчертават надеждата, която градът възлага днес на младото поколение.

                        

 

1 ден /21.06.2019

Среща с водача на групата в 10:30 ч. на летище София (Терминал 2). Отпътуване  за Москва  с полет на AEROFLOT в 12:30 ч. Кацане на летището в Москва в 15:35ч. Полет за Санкт Петербург в 17:15 ч. Кацане на летище Пулково в 18:35 ч. Трансфер до хотел  „Невский Берег  „3  *. Вечеря в хотела. Нощувка

1 ден /21.06.2019

Среща с водача на групата на летище Варна. Отпътуване с полет на Сибирските Авиолинии за Санкт Петербург в 20:10 ч. Пристигане на летището в Москва в 23:25 Отпътуване за Петербург в 01:50 ( 22.06. ) Пристигане в Петербург в 03:25 ч.  Трансфер до хотел Невский Берег 3*. Нощувка

 

2 ден / 22.06.2019 – Панорамна обиколка на Санкт Петербург

Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с местен екскурзовод. По време на екскурзията ще се разгледа Дворцовия площад, Исакиевския площад, събора Смолни, Крайцера Аврора. Посещение на Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург. Вечеря. Вечерта по желание –  Развод мостов.  Нощувка.

 

3 ден /23.06.2019 – посещение на Ермитажа                                                            

Закуска. Посещение на “Ермитажa”с екскурзовод – един от най-големите и най-старите художествено и културно-исторически музеи в света. Пешеходна разходка: Невски проспект, ще се насладите на река Нева и каналите и ще чуете историята на много църкви и площади.  Вечеря. Нощувка.

 

4 ден / 24.06.2019 – Екатерниненския дворец в Царско село

Закуска. Пълен туристически ден:  с посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората Световна Война. Програмата завършва в 16.00 ч в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

5 ден / 25.06.2019  Пълен Туристически ден в двореца Петерхоф

Закуска. Пълен туристически ден: с посещение на парка и двореца Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът Самсон с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори, Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е  Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Вечеря. Нощувка.

 

6 ден / 26.06.2019  – Отпътуване със САПСАН за Москва

 Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер от хотела до гарата за отпътуване с  влака Петрбург  – Москва  Отпътуване за Москва с високоскоростния влак Сапсан. Пътуването продължава около 4 часа. Трансфер до хотел Измайлово Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Вечеря.  Нощувка.

 

7 ден /27.06.2019 – Пълен Туристически ден в Москва

Закуска. Обзорна екскурзия на Москва с местен екскурзовод. Посещениение на Кремъл – исторически комплекс в центъра на Москва, който се явява главен обществено-политически, духовно-религиозен и историко-художествен комплекс на столицата. Днес комплексът се използва за официална резиденция на президента на Русия. Пешеходна разходка по Червеният площад – най-известният площад в Москва. с дължина 330 метра и ширина 70 метра. На площада са разположени: “ Лобное место “ – паметник на древноруската архитектура, Мавзолея на Ленин, “Воскресенские ворота” непосредствено до историческия музей, “Казанский собор” – посветен на Богородица, “ Храма на “Василий Блажени”, ГУМ – най-големият и на стар търговски комплекс в центъра на Москва. Вечеря. Нощувка

 

8 ден /28.06.2019

 

Закуска. Трансфер от хотела до летището Отпътуване от Москва  с полет на AEROFLOT в 08:20 ч. Кацане на летището в София в 11: 30.

 

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване от Москва със Сибирските Авиолинии в 15:30 . Пристигане на летището във Варна в 19:10

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА

 

 

21.06– 28.06.2019 Цена от София Цена от Варна
Ранно записване до 28.12.2018 Стандартна цена

след 28.12.2018

Ранно записване до 28.12.2018 Стандартна цена

след 28.12.2018

на човек в двойна стая 2539 лв 2639лв 2378 лв 2478 лв
на човек в единична стая 3069лв 3169 лв 2908 лв 3008 лв

 

Пакетната цена включва:

 

 • Самолетен билет София–Москва–Петербург – София с редовен полет на авиокомпания AEROFLOT с чекиран багаж до 23 кг, и 1 брой ръчен багаж до 10 кг.
 • Самолетен билет Варна – Москва – Петербург – Варна с редовен полет на авиокомпания Сибирските авиолинии с чекиран багаж до 20 кг, и 1 брой ръчен багаж до 8 кг.
 • летищни такси
 • трансфери летище – хотел – летище,
 • трансфери до гарите и всики трансфери по прогармата
 • еднопосочен билет за влак Петербург-Москва
 • 5 нощувки със закуски и вечери в хотел Невский Берег * Петербург
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Delta ” * Москва
 • Туристическа програма с професионален местен екскурзовод, в Петербург и Москва с включени входни такси на посещаваните туристически обекти
 • Посещение на “Ермитажa
 • Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/
 • Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село
 • Посещение на Оръжейната палата ( Диамантеният фонд на Русия ) в Москва
 • Водач-екскурзовод по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка за цялото пътуване с покритие 30 000 евро

 

Цената не  включва:

 • Виза – 120 лв

 

Цената не включва:

 • Обяди по време на програмата: 6 обяда – 140 лв (ще се осъществят само ако бъдат заявени предварително от цялата група)
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии – по желание, заявяват се и се заплащат предварително от България

Доплащане:

 • Нощен трансфер по време на вдигането на мостовете в една от вечерите в Петербург – 40 лв ( ще се осъществи при минимум 15 записани )
 • Разходка с корабче по река Москва в Москва и река Нева в Петербург

 

Условия за плащане:

 • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване.
 • Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни

преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 29 до 20 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 19 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 10 преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

 • Цената е валидна при минимум 20 туристи от София и 20 туристи от Варна;
 • Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване;
 • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
 • При ненабран минимален брой от 20 туриста, но не по-малко от 15 записани, при желание от страна на пътуващите туроператорът предлага осъществяване на пътуването с доплащане от 70 лева на човек.

Необходими документи:

 • До Русия се пътува с валиден задграничен паспорт с поставена в него виза за периода на пътуване.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!

Допълнителна информация:

 • Възможна е промяна в поредността на посещаваните обекти в зависимост от полетното разписание, преценката на екскурзовода и сезоните промени в работното време.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на еврото 1 EUR = 1,95583 лева Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, входни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта на фирмата.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка „Отмяна на пътуване“ зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
02 953 36 72
[email protected]
0888 362 612
0884 660 690

С използването на сайта автоматично приемате използването на "бисквитки". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close