Египет – приключения в земята на фараоните! Самолетна програма, с включен круиз по Нил!


Дестинация:

Престой: 11 дни / 10 нощувки

Транспорт: самолет, автобус, кораб

Оферта №: 18712


Цена: от 2464 лв


Египет – приключения в земята на Фараоните

Дати на пътуване: 20.10 – 30.10.2017 г.

11 дни/10 нощувки

с включен Круиз по Нил – реката на живота

Маршрут: Кайро – Александрия – Гиза – Асуан – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Хургада

Долината на Нил е една от люлките на човешката цивилизация. Египет е като един огромен оазис, образуван от щедрите и плодоносни наноси на река Нил,  притиснат между безбрежните пясъци  на Северна и Източна Африка. Тази велика цивилизация, този непрекъснат  културен феномен, продължил 250 000 години, не биха могли да възникнат и просъществуват без животворните води на реката. Почувствайте силата на Нил и вижте великата цивилизацията, създадена от нея…

 

ПРОГРАМА

ДЕН 1 /20.10.2017/. София-Истанбул-Кайро

Среща на Терминал 2 на летище София Т2 в 08:00 ч. за полет до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:00 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 

ДЕН 2 /21.10.2017/. Кайро-Александрия (около 2,5 часа)

Закуска. Рано сутринта отпътуваме за Александрия,  разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. Туристическа обиколка с египтолог. Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbey, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар.

Следобед посещение на новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека, в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“.

Вечерта завръщане в Кайро. Нощувка.

 

ДЕН 3 /22.10.2017/. Кайро-Гиза-Асуан

Закуска. Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на сметовното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен  пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници.

Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от  образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес  и прочутата погребална златна маска на младия Тутанхамон.

Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан.

 

ДЕН 4 /23.10.2017/. Асуан

Пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери, рано сутринта.  Трансфер до речния круизен кораб (де лукс, категория 5*, пълен пансион).  Следобеден  тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър.

Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър.  Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.

Свободно време в Асуан. Нощувка на круизния кораб.

 

ДЕН 5 /24.10.2017/. Асуан-Ком Омбо-Едфу

Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо и в Едфу, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е през елинистическата епоха, по времето на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм – на Собег – бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра.

Нощувка на кораба.

 

ДЕН 6 /25.10.2017/. Едфу-Луксор

След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона.

Нощувка на кораба.

 

ДЕН 7 /26.10.2017/. Луксор-Хургада (около 4 часа)

След закуска освобождаване на кораба и отпътуване за Хургада. Преди това обаче предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II близо до самите води на Нил.

После се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки.

Пристигане в красивия курорт Хургада на Червено море. Настаняване в хотел на база all inclusive. Нощувка.

 

ДЕН 8-10 /27-29.10.2017/. Хургада

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка.

 

ДЕН 11 /30.10.2017/. Хургада-Истанбул-София

Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Възможност за кратка туристическа програма преди полета до София. Пристигане на Терминал 2 в 20:40 ч.

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!!!

 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

Пакетна цена: Цена за ранни записвания до 28.02.2017 Стандартна цена за записвания от 01.03.2017
На човек в двойна стая 2464 лева / 1260 евро 2660 лева / 1360 евро
На човек в единична стая 2895 лева / 1480 евро 3090 лева / 1580 евро

*Пакетната цена е валидна за мин 15 човека

 

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София  с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
 • Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
 • Чекиран багаж 20 кг.
 • Всички трансфери описани по програмата
 • 2 нощувки със закуски в Кайро Oasis Hotel Cairo  4* или подобен
 • 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в единични или двойни купета) във влака Кайро – Асуан
 • 3 нощувки на база всичко включено AI  на борда на круизен кораб 5* Deluxe от Асуан до Луксор
 • 4 нощувки на база всичко включено AI в  Seagull Hotel &Resort Hurghada 4* или подобен
 • Целодневен тур на Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, сфинкса и музея на Кайро
 • Обяд по време на тура на Кайро
 • Целодневен тур на Александрия с трансфери от/до Кайро
 • Обяд по време на тура на Александрия
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.
 • Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро със ЗД „Евроинс“
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой при мин. 15 човека

 

Пакетната цена НЕ включва:

 • Допълнителни екскурзии
 • Лични разходи
 • Бакшиши
 • Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
 • Доплащане за полупансион на човек на вечер в хотела в Кайро
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗД „Евроинс“.

 

 

Полетно разписание:

TK1028   20OCT  SOFIST     1000 1125

TK 694    20OCT  ISTCAI      1840 2000

TK 703    30OCT  HRGIST    0405 0805

TK1029   30OCT  ISTSOF     2020 2040

Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!

 

 

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 15 човека
 • Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
 • Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК!
 • ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар към 02.2017 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото
 • за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

 

Необходими документи при записване:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Депозит в размер на 50% от сумата на човек
 • Доплащане до 45 дни преди заминаване

 

Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

 • до 90 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
 • от 89 дни до 46 дни – стойностtа на депозита
 • от 45 до 0 дни: 100 % от договора

 

Вид използван транспорт:

 • Самолет
 • Автобус
 • Круизен кораб
02 953 36 72
office@tripadvice.bg
0888 362 612
0884 660 690